Woning omschrijving

Prachtig gelegen 2/1 kap woning uit 1935 met royale achtertuin op het westen. De woning is gesitueerd in de populaire woonomgeving Huizum en bevindt zich op loopafstand van de Schrans waar een ruim aanbod aan winkels is. Ook het centrum bereikt u binnen een paar minuten wandelen of fietsen. Geen directe achterburen. De woning is gelegen op een grote kavel van 131 m2 EIGEN GROND. Voortuin voorzien van een 70 jaar oude Olijfboom!

Indeling:
Begane grond: hal, doorzonwoonkamer, dichte keuken, bijkeuken en douche met toilet.

1e verdieping: overloop, 2 slaapkamers (voorheen 3 en eenvoudig naar de oude situatie te realiseren).

2e verdieping: zolder.

Een woning waar al het nodige aan is gebeurd: isolatie gehele zijgevel & zolder, ankers in de zijgevel behandeld en totaal nieuw voegwerk inclusief schoorsteen & rondom geïmpregneerd 2021. Houtwerk rondom behandeld en geschilderd 2021. Nieuwe pellet CV kachel van januari 2020. Nieuwe meterkast van 2019 met een geheel nieuw electrisch netwerk/bekabeling. De cv ketel is niet gebruikt in de periode van 2019-tot heden. Deze kan na keuze & onderhoud worden ingezet voor bijvoorbeeld vloerverwarming.

De woning kan geheel naar eigen smaak verder worden afgewerkt en verduurzaamd. Met een paar eenvoudige stappen (vloerisolatie/schuimbeton en/of waterpomp) kan worden toegewerkt naar 0 op de meter. De huidige bewoner gebruikt al geen gas meer! De woning wordt verkocht met voldoende isolatiemateriaal voor de eerste verdieping (inclusief pur, houtlatten & kit). Bij de verkoop is ongeveer 1,5 pellet inbegrepen (twv € 1200). Volgens verkoper voldoende voor ca. 2 jaar warmte stoken.

In 1 van de meest gewilde straten van Huizum: Van Ostadestraat, achter de verlengde van de Schrans. Nummer 8 is gevestigd in het breedste gedeelte van de straat. Er is voldoende parkeergelegenheid direct achter het huis. Op loopafstand (500mtr) gevestigd van het station van Leeuwarden. Met uitzicht vanaf de vliering en slaapkamerraam op de achmeatoren.De gehele bovenverdieping is voorzien van schokdempende en isolatiemateriaal.

Er kan makkelijk een kamer extra worden gecreëerd aan de voorzijde want de deurpost is reeds aanwezig. Nagenoeg zijn alle dubbele beglazing ramen voorzien van horren, ventilatieroosters, ruxaflex, etc.

Een zeer ruime en brede achtertuin. Tov de zon uitstekend gesitueerd. Perfecte ligging voor zonnepanelen aan de voorzijde en deels achterzijde.

Ten tijde van de aanschaf van deze woning is energielabel G afgegeven. Echter er zijn dus reeds verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd (pellet CV kachel, isolatie zolder, zijgevel, eerste vloerverdieping, voegwerk +impregneren, nieuwe HR ++ beglazing: in de voordeur, grote raam overloop, douchraam beneden).

Nieuwe brede afwaterlatten (rondom nieuwe afdeklatten tegen de ramen) geplaatst beneden ten tijde van het schilderwerk in 2021.

Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening:
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

In de situatie particuliere verkoper en niet particuliere koper kan de particuliere verkoper als voorwaarde stellen dat uit de koopovereenkomst pas verplichtingen voortvloeien als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend. Met andere woorden: verkoper kan als voorwaarde stellen dat er pas een koopovereenkomst is als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend; geen handtekening geen koopovereenkomst.

De verkoopinformatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Verkoper kan niet garanderen dat alle technische installaties voldoen aan de huidige NEN - norm. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Scheenstra Makelaars staat niet in voor de juistheid van de plattegronden en aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.
Volledige omschrijving Minder omschrijving

Woning kenmerken

TypeEengezinswoning, Woonruimte, Twee onder een kapwoning
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte74 m²
Perceeloppervlakte131 m²
EnergielabelG
Bouwjaar1935

van Ostadestraat 8
Leeuwarden

€ 169.500 k.k.

Vragen over van Ostadestraat 8, Leeuwarden?

Ate Scheenstra
de makelaar voor deze woning

058-2650063
[email protected]
Refresh to make it work.

Vragen over van Ostadestraat 8, LEEUWARDEN?

Bel ons op 058-2650063 voor direct contact of maak een afspraak via ons contactformulier.

Direct afspraak maken